ENJOY Burundi

TRAVEL GUIDE për Burundi! - Mos prisni për momentin përsosur, vetëm të marrë këtë moment dhe të bëjë të përsosur!

Ngozi


Ngozi, qytet, veri-qendrore Burundi. Kjo është një qendër e tregut ndodhet në një lartësi prej rreth 5,740 këmbët (1,750 metra). Zona përreth mbështet ngritjen bagëtinë dhe rritje e kafesë, banane, Cassava (Cassava), patate e ëmbël, fasule, dhe misri (misër). Aktivitete të tjera të rëndësishme në rajon përfshijnë minierat e cassiterite (a tin ore) dhe përpunimi i çajit. Nuk është një spital i qeverisë në Ngozi, si dhe vendet e kultit për katolikët, Protestantët, dhe muslimanët. Një rrugë për Ngozi links jug me qytetin Gitega, Qyteti i dytë më i madh Burundi dhe një qendër e tregtisë dhe të shërbimeve të rëndësishme. Pop. (2004 është.) 21,500.

 

Parashikim i kohës | Maps Moti | Radar Weather | Hurricane Center
Share

© 2011 Kënaquni Burundi.

Get Adobe Flash player