ENJOY Burundi

TRAVEL GUIDE për Burundi! - Mos prisni për momentin përsosur, vetëm të marrë këtë moment dhe të bëjë të përsosur!

Gorge gjermanët "


Germans Gorge Burundi

Faqe Nyakazu turistike është e vendosur në masivin e Nkoma në komunën Kayove, Rutana krahinë. Sipas historianëve, mbreti i parë i Burundit do të janë shfaqur në këtë malin rreth shekullit të 15-të, para se të vazhdoni rrugën e tij në tokat e larta të Muramvya. Në 1914, në fillim të Luftës së Parë Botërore, Nyakazu ishte një post ushtarak gjerman, ngritur në mënyrë për të kontrolluar pjesën lindore të vendit drejt kufijve Tanzania.

Sipas një besimi popullor, pllajë e Nkoma, mbi të cilat është themeluar fort, mund të ketë qenë "gdhendur nga çizmet e ushtarëve gjermanë në tërheqje e tyre para forcave belge ', ku gjermanët emërtimi '’ Gryka ". Mbetjet e dukshme ende fort përçarje në afërsi të përbëjnë një tërheqje të mundshme për turistët.

Kjo është një faqe dyja historik, siç e kemi parë vetëm atë, dhe natyrore siç është krijuar një zonë të mbrojtur prej 600ha në 1980. Ajo në mënyrë të barabartë përbën një monument natyror, dhe të gjitha këto kualifikime justifikojnë propozimin e fundit të regjistrimit të saj në mesin e trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, në të njëjtën kohë si ujëvarat Karera që janë të vendosura në të njëjtën gamë e Nkoma në perëndim.

Nga Bujumbura, BURUNDIDES përfshin këtë tërheqje si ujëvara Karera dhe shpellën misterioze e Kayove në turne saj kalon nga veri, qendra apo në jug të vendit.

 

Share

© 2011 Kënaquni Burundi.

Get Adobe Flash player