ENJOY Burundi

TRAVEL GUIDE për Burundi! - Mos prisni për momentin përsosur, vetëm të marrë këtë moment dhe të bëjë të përsosur!

Kisha Muyaga


Misionarët e parë katolike arriti në Burundi kah fundi i shekullit të 19 nga Tanzania fqinje. Zgjidhjen e tyre u shënua me ngritjen e "Kryqit’ e Misugi 18 Mars 1897 në provincën Cankuzo në lindje të vendit. Pas dy arsons të njëpasnjëshme nga ana e popullatës nën nxitjen e shefit Muzazi, the 15 Gusht 1898 dhe 18 March1899 respektivisht, misionarët lëvizi dhe u vendos në vendin e Muyaga, në 24km nga Misugi. Megjithatë, misioni nuk do të ishte ngritur deri në korrik 1899, me ndërhyrjen e autoritetit kolonial (Gjermanët), Gjegjësisht Von togeri Grawert. Më në fund, kisha e famshme gotike e Muyaga, është ndërtuar në 1917. Materiale lokale u kryen nga të krishterët, por edhe me forcë nga pjesa tjetër e popullsisë. Kryqi i Misugi, 4m të lartë, ka mrekullisht ishte provë e motit të keq dhe zjarri egër për më shumë se 85 vjet, dhe u transferua në fund në kishën e Muyaga, në 1982 ende i paprekur.
Një tjetër element i rëndësishëm për vizitë në Muyaga, është daulle e vjetër marrë përsipër nga misionarët nga gjykata mbretërore, për të materializuar transferimin e pushtetit hyjnore e mbretit pranuar nga popullata, për Jezu Krishtin, simbol i krishterimit. Ajo ishte rrahur për të thirrur të krishterët për shërbimet e kishës në të njëjtën kohë si bell rang.

BURUNDIDES vënë vizitë në Muyaga Kishës së bashku në një turne tre ditë duke filluar nga Bujumbura: pas vizitës në pygmies’ fshatin Busekera, Kings’ burime pranë Bukeye, plantacione çaji i Teza, Zogjtë’ liqeni në Kirundo dhe Parkut Ruvubu nëpërmjet Muyinga, turistike mund të sondazhit që showpiece realizuar nga gjeniu krijues të njeriut. Operatori turne do të thotë të bëjë që ju të zbuloni se trarët që mbajnë mbulim janë pyjet natyrore sjellë nga zonat e largëta të Burundi dhe Tanzani. Mrekulli vizitor në mungesë të përdorimit të thonjve ose të ndonjë materiali tjetër metalike për t'u bashkuar me ata që bordet e madhe, çfarë dëshmon krijimtarinë e designers e kësaj kishe.
Më në fund, ju mund të meditoni si të krishterë (ose ndjekës të ndonjë besimi tjetër), në këtë vend madhështor që qëndron për një ngjarje të rëndësishme në historinë e Burundit: ajo mishëron kontakti i parë fizik mes shoqërisë Burundian dhe kulturë të huaj, që ishte duke shkuar për të ndryshuar mentalitetet nëpërmjet shkollave, para, diplomat, demokraci, etj.

 

Share

© 2011 Kënaquni Burundi.

Get Adobe Flash player