ENJOY Burundi

TRAVEL GUIDE për Burundi! - Mos prisni për momentin përsosur, vetëm të marrë këtë moment dhe të bëjë të përsosur!

Çfarë është atje në Bujumbura


Drummers Burundian


Bateri e Burundit janë bërë për shekuj me radhë për të festuar Mbretit, ri-rritjen e, fertilitetit dhe familja. Të njohur botëror të gjallë tingujt e bërë nga një grup i drummers atletike janë ende një nga festimet më të vërtetë të kulturës Burundian. Përveç kryerjes së në ngjarje të mëdha, Drummers Burundian mund të gjenden çdo të dielë në Saga Plage.

Hippos


Në brigjet e liqenit të Tanganyika, ju mund të merrni për të parë hippos nëse ju jeni atje në kohën e duhur. Ndërsa ngrënie jashtë në Ubuntu, ju mund të ketë një pamje të papritur të hippos përmes gardhit dhe rrugë. Nëse ju shkojnë në Rusizi Park ]megjithatë, shansi juaj i hippos parë është më i madh.

Living Muzeu – muze i gjallë


Rrugë 13 Tetor, Zonën aziatike, Bujumbura
Në Musee Vivant kasolle e mbretit dhe rrethinë kanë qenë të riprodhohet dhe objekteve që përdoren në shtëpitë tradicionale janë vënë në shfaqje. Atraksione të tjera kryesore të muzeut janë krokodilat dhe lloje të ndryshme të gjarpërinjtë dhe zvarraniket.

Art & vepra artizanale


Nëse jeni të interesuar në art afrikane, Tregut të Artizanatit në Rue Rwagasore gjithë Librairie Saint-Paul nuk do t'ju zhgënjej. Brenda kompleksit ka disa dyqane të vogla shitur statujat, maska, tekstil, maska, etj, një shitës frutash dhe një treg lule. Artikuj të ngjashëm mund të gjenden në treg kongolez të gjithë Hotel Nil Burimi du.
Dyqan në Zyra Kombëtare e Turizmit ka vlerë një vizitë ose për blerjen e objekteve të artit ose për të marrë informacion në lidhje me vendet e interesit në Burundi. Në Mutoyi – Rrugë të rinjve, ju do të gjeni disa artikuj shtëpiake bërë nga Burundians. Për pots dhe tekstile pikturuar artistikisht, Vizita qendër zejtare e Musaga.

Liqeni Tanganyika


Katër vende ndajnë Tanganyika liqenit: Burundi, Tanzani, Zambia dhe DRC. Enët më të mirë peshku konsumohet në Burundi kanë origjinën nga Liqeni Tanganyika. Liqeni Tanganyika është e dytë liqeni më i madh ujërave të ëmbla në botë nga volumi dhe më e thellë e dytë pas Liqeni Baikal. Liqeni i lejon pikëpamjet e bukur nga restorantet' tarraca të tilla si Belvedere, Shkoj, Sun Safari, Ubuntu, Eden du Lac, Restorant du Lac Petanque ose nga dy monumente në kodrat e Bujumbura; Rwagasore mauzole, dhe përmendoren e Paqes. Nëse ju doni të shkoni në plazh, ju keni një zgjedhje të objekteve, duke përfshirë Bora Bora – Carigradsko d'Uvira Kajaga Gama, Saga Beach, Petit Bassam – Carigradsko d'Uvira Kajaga-Plage, Karera Beach, dhe plazhi pranë portit të Bujumbura

Kafe & çaj


Burundi kafe dhe çaj janë fituesit më të madhe të eksporteve të vendit. Edhe pse prodhimit nuk është i lartë të mjaftueshme për të konkurruar me prodhuesit më të mëdhenj në botë, cilësinë e kafe Burundian ka garantuar atë një vend në tregjet ndërkombëtare. Kafe Burundian kërkohet si një specialitet të rrallë. Në shumicën e vendeve në Bujumbura ju të merrni një filxhan çaj apo kafe Burundian, megjithatë do të hetojë dhe të marrë një shans për të shijojnë atë. Në të gjitha supermarkete ju mund të blini disa dhe të aksioneve për veten tuaj, familjen dhe miqtë kthehet në shtëpi. Kapa, Trianon, Hotel Novotel ish, Aroma Cafe, Face a Face, Odeon, Kapuçin janë disa nga kafenetë në qytet, ku ju mund të gëzojnë mëngjes apo pasdite një filxhan kafe ose çaj me croissants, pasta ose sanduiçe. Eden du Lac është i hapur për mëngjes vetëm deri në mesditë.

Sportiv
Nëse ju pëlqen running ose çiklizmit, ju do të gjeni shumë entuziastë në Bujumbura. Çiklizmit është më shumë një mënyrë e jetës për njerëzit të cilët duhet të udhëtojnë distanca të gjata e përditshme. Biçikletave është një mjet i transportit për ushqime dhe sende të tjera shkon në tregjet e. Në fundjavë, por edhe gjatë javës nga 4:00, shumë njerëz të marrin pjesë në shëtitjet grup ose shkon. Publike Jardin është një vend i njohur takimi për të ecur dhe drejtimin e. Cycling, si një hobi mund të jenë të gëzuar të mirë gjatë fundjavës kur ka më pak trafik.
Për notim, shumë hotele kanë pishina e tyre not. Pishina të tjera ku ju mund të gëzojnë një notosh – ndër të tjera – Gymnase Club janë – Rrugë Punëtorëve, Rohero, Bora Bora dhe Entente Sportive.
Mundësi të tjera sportive janë tenisi (Antantës Sportive, Karera Beach Hotel dhe Club du Lac Tanganyika, hipur në kalë dhe golf (Rrethi kalit), petanque (Restorant du Lac Petanque – Rrugë në plazh) etj.

Jashtë Bujumbura


Një udhëtim në Burundi nuk është i plotë derisa ju të keni parë në fshat dhe sceneries e saj mahnitëse dhe peisazhet e gjelbër. Jetesës në fshat është e ndryshme nga Bujumbura. Këtu bujqësia është puna dominuese dhe disa qendra qyteti të vërtetë nuk ofrojnë shumë në aspektin e urbanizmit. Shumica e njerëzve Burundian jetojnë këtu. Zbuluar jetën e tyre, habitateve dhe aktivitete do t'ju japë një ide më të mirë të asaj që Burundi është me të vërtetë në lidhje me. Rrugët në fshat janë në një gjendje mjaft të mirë; ju duhet të jetë në gjendje për të vizituar disa vende në një udhëtim ditë.

Disa nga vendet interesante janë:

  • Burimet e nxehtë në Nil në Rutovu Burimi
  • Karera bie në Rutana
  • Kibira Park Kombëtar
  • Mount Tea plantacione Teza
Share

© 2011 Kënaquni Burundi.

Get Adobe Flash player