ENJOY Burundi

TRAVEL GUIDE për Burundi! - Mos prisni për momentin përsosur, vetëm të marrë këtë moment dhe të bëjë të përsosur!

Burundi Bwiza


Burundi Bwiza thotë Burundi bukur!

Kjo faqe e internetit mundohet të tregojë bukurinë e saj dhe mundësitë për të ardhur në Burundi, për një pushim ose për biznesin.
Ekonomia është në rritje si Burundi është një vend i sigurt Afrika dhe ka shumë mundësi të shkëlqyera për investime.

Gjeografi

Ju lutem hidhini një sy në fotot e Burundi e bukur!
Shpesh quhet "zemra e Afrikës,” Burundi mbulon një sipërfaqe prej 27,834 kilometra katrorë dhe shtrihet mes 2º30’ dhe 4º30’ gjerësi e Jugut dhe në mes 28º50’ dhe 30º53'30’ gjatësi Lindje. Kufizohet në veri me Ruandën, në Perëndim nga ana e Republikës Demokratike të Kongos, dhe në lindje dhe jug nga Tanzania, Burundi është pjesë e Lindje-Afrikën Qendrore. Ajo është pjesë e rajonit të liqeneve të mëdha dhe lugina të çara, që shtrihet nëpër Afrikën Qendrore nga Deti i Kuq në liqenin Malavi nëpërmjet Etiopi.

Burundi është një vend pa dalje në det
Distanca në vijë të drejtë:
Nga Bujumbura në Portin indian oqean :1,100 km
Nga Bujumbura të oqeanit Atlantik Port: 1,900 km

Distancat Sipërfaqja:
Dar-es-Salaam të Kigoma : 1,250 km me hekurudhë
Kigoma të Bujumbura: 176 km nga lundrimit: Kalimi Liqeni Tanganika
Mombasa në Kampala për në Kigali për të Bujumbura: 2,200 km.

[tubepress mode =”playlist” playlistValue =”PL2E69571E7F9FD743″]

Topografi


Burundi ka katër zona topografike:

Plain Rusizi, ku klima është tropikale
Kongo-Nil Ridge, ku klima është e butë dhe të butë; Kjo zonë përfshin pyjet e madhe e mesme e Kibira
Rrafshnaltë qendrore, featuring kodrina kodra
Të depresioneve e Lindjes dhe të Veri-Lindjes, featuring pemë ngurrim savanë
Klimë
Burundi ka një "moderuar” Klima tropikale me temperatura mesatare në mes të 23 dhe 24ºC. Kjo është një dhuratë nga natyra që të ketë të tillë mesatarisht një në afërsi të zonës Ekuatoriale njohur për ngrohje dhe lagështia e saj. Në Bujumbura qytet ku ai është hotter, Temperaturat mesatare janë rreth 25ºC. Vend ka dy sezone të rëndësishme: sezonin e thatë nga qershori deri në shtator dhe të sezonit të shirave nga shkurti në maj. Koha e mbetur është i përbërë nga sezonet e mesme- gjysmë-thatë dhe gjysmë-shi-me një sezon të shkurtër me shi midis shtatorit dhe dhjetorit dhe një sezon të shkurtër të thatë në mes të muajit janar dhe shkurt. Bimësia është i shëndetshëm dhe bujqësia rëndësishme.

Hidrologjia


Origjinalitetin e Hidrografia Burundi qëndron në rolin e luajtur nga Ridge Nil Kongos në ndarjen e basins.There ujëmbledhës janë dy pellgje: Baseni i lumit të Kongos, përbërë nga të gjithë lumenjtë në perëndim të kurrizit dhe Kumoso, një kontribues i basenit river.The Maragarazi Nil, përbërë nga të gjitha degëve të Ruvubu dhe Kanyaru. Me këtë pellg, Burundi mund të pretendojnë të kenë burimin jugor të lumit Nil, ndodhet pranë Rutovu komunës, ku një piramidë është ngritur në 1938. Përveç Liqeni Tanganika, ka shumë liqene shumë në brendësi të njohura zakonisht si "liqenet shpendëve” në veri-lindje të vendit; mesin e tyre janë liqenet Rwihinda, Cohoha, Rweru dhe Kanzigiri.

Share

© 2011 Kënaquni Burundi.

Get Adobe Flash player