ENJOY Бурунди

Туристички водич за Бурунди! - Не чека за совршен момент, само да потрае моментот и да ја направат совршена!

Бурунди Bwiza


Бурунди Bwiza значи Прекрасна Бурунди!

Овој веб-сајт се обидува да ви ја покаже својата убавина и можностите за доаѓање до Бурунди, за одмор или за бизнис.
Економијата расте како Бурунди е безбедно Африка земја и таму се одлични можности за инвестирање.

Географија

Ве молиме погледнете во сликите на Убава Бурунди!
Често се нарекува "срцето на Африка,” Бурунди зафаќа површина од 27,834 квадратни километри и лежи помеѓу 2º30’ и 4º30’ географска ширина и помеѓу Јужна 28º50’ и 30º53'30’ должина Исток. Граничи на север од Руанда, на Запад од страна на Демократска Република Конго, и на Исток и Јужна од Танзанија, Бурунди е дел од Африка Исток-Централна. Тоа е дел од регионот на големите езера и новосоздадени долини, кој се протега низ Централна Африка од Црвеното Море до езерото Малави преку Етиопија.

Бурунди е земја опкружена со копно
Растојанија како воздушна линија:
Од Бужумбура на Индискиот океан Порт :1,100 км
Од Бужумбура на Атлантскиот Океан Порт: 1,900 км

Површина растојанија:
Дар-ес-Салам да Kigoma : 1,250 км со железница
Kigoma да Бужумбура: 176 км од навигацијата: премин Езеро Tanganika
Момбаса да Кампала да Кигали да Бужумбура: 2,200 км.

[tubepress режим =”плејлиста” playlistValue =”PL2E69571E7F9FD743″]

Топографија


Бурунди има четири топографски зони:

На Rusizi обичен, каде што климата е тропска
Конго-Нил Риџ, каде што климата е блага и умерена; оваа област вклучува голем средно шумата на Kibira
Централната висорамнина, кој ридови
Депресиите на Исток и Северна Европа, кој дрво-точки саваната
Климатските
Бурунди има "умерено” тропска клима со просечна температура меѓу 23 и 24ºЦ. Ова е подарок од природата да се има таква во просек во близина на екваторијална површина позната по својата топлина и влажност. Во Бужумбура градот каде што е потопло, просечните температури се околу 25ºЦ. Земјата има две важни сезони: на сувата сезона од јуни до септември и на дождовната сезона од февруари до мај. Преостанатото време се состои од средината сезони- полу-суви и полу-врнежлив-со кратка дождовната сезона меѓу септември и декември и кратко сувата сезона помеѓу јануари и февруари. Вегетацијата е бујна и земјоделството важно.

Хидрологија


Оригиналноста на хидрографијата Бурунди лежи во улогата на Конго Нил Риџ во поделбата на сливот basins.There се два мијалника: Басенот на реката Конго, се состои од сите реки во западниот дел на сртот и Kumoso, притока на Maragarazi river.The басенот на Нил, се состои од сите притоки на Ruvubu и Kanyaru. Со овој слив, Бурунди може да тврдат дека ја поседуваат најјужниот извор на реката Нил, се наоѓа во близина Rutovu комуна, каде пирамида која била изградена во 1938. Во прилог на езеро Tanganika, постојат многу внатрешните езера попозната како "птицата езера” во северо-источниот дел на земјата; меѓу нив се езера Rwihinda, Cohoha, Rweru и Kanzigiri.

Share

© 2011 Уживајте во Бурунди.

Get Adobe Flash player